Γλίτωσε χρήματα:5+1 υπηρεσίες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις μόνη στο σπίτι!


D.I.Y ή αλλιώς ήρθε η στιγμή της αποταμίευσης.
Οι καιροί είναι χαλεποί και εμείς θα σε βοηθήσουμε να εξοικονομήσεις χρήματα. Υπηρεσίες ομορφιάς που μέχρι τώρα  πλήρωνες  μπορεί να καταφέρεις να τις κάνεις μόνη στο σπίτι με ιδιαίτερη επιτυχία. Be your own  expert!

Βαφή στο σπίτι

Μην τα βάψεις μαύρα, βάψε τα μαλλιά σου μόνη. Όταν βρεθείς μπροστά στο ράφι σύγκρινε το χρώμα που θα επιλέξεις με το χρώμα των φρυδιών σου, έτσι θα επιτύχεις ένα φυσικό καλαίσθητο αποτέλεσμα.  Ήρθε η στιγμή της εφαρμογής . Χώρισε τα μαλλιά σου σε χωρίστρες και άπλωσε την βαφή στη ρίζα και κατά μήκος της χωρίστρας.  Καλό είναι επιστρατεύσεις μια φίλη σου να σε βοηθήσει αν έχεις μακριά μαλλιά. Περιμετρικά στους κροτάφους και  στις ρίζες των μαλλιών χρησιμοποίησε λίγο λάδι μαλλιών για να μην βάψεις το δέρμα στα σημεία. Τέλος κάνε ένα ελαφρύ μασάζ για να πάει το προϊόν παντού. Άφησε 30 λεπτά για κάλυψη λευκών και αλλαγή χρώματος και 10 αν πρόκειται για βαφή μόνο της ρίζας. Αν θες να επιχειρήσεις ανταύγειες χρησιμοποίησε επαγγελματική βαφή και οξυζενέ. Για να βεβαιωθείς ότι το χρώμα έχει διεισδύσει, «ξύσε» ελαφρά την τρίχα με την ανάποδη πλευρά μιας χτένας.  Για να μην ξεθωριάσει το χρώμα χρησιμοποίησε κάθε φορά που λούζεσαι ένα εξειδικευμένο προϊόν, ώστε να μην φθείρονται οι τεχνητές χρωστικές ουσίες

Spa στο σπίτι

Μην υποτιμάς το αφρόλουτρο. Ένα επιτυχημένο αφρόλουτρο ισοδυναμεί με μια επίσκεψη σε spa. To ζεστό νερό και ένα καθαριστικό προϊόν με ενυδατικές ιδιότητες και  αιθέρια έλαια θα σε βοηθήσει ουσιαστικά.  Πιο συγκεκριμένα, το αφρόλουτρο είναι ένας εύκολος τρόπος να καταπολεμήσουμε την νευρικότητα και την αϋπνία. Το ζεστό νερό αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Όταν βγαίνουμε από το μπάνιο και η θερμοκρασία επιστρέφει στο κανονικό, ο εγκέφαλος απελευθερώνει μελατονίνη, μια ορμόνη που μας βοηθά να κοιμηθούμε και να χαλαρώσουμε. Επίσης  ο ατμός από το ζεστό νερό ενυδατώνει τους αεραγωγούς της μύτης, διώχνει τη ζαλάδα και χαλαρώνει τους μύες. Extra bonus: Αν επιθυμείς παράλληλα λάμψη στην επιδερμίδα σου πριν το τελικό ξέβγαλμα χρησιμοποίησε  ένα απολεπιστικό προϊόν σώματος .

Καθαρισμός στο σπίτι

Μετά το αφρόλουτρο είναι η ιδανική στιγμή για τον καθαρισμό του προσώπου. Ο καθαρισμός θεωρείται το πιο σημαντικό μέρος στη ρουτίνα της περιποίησης της επιδερμίδας. Δεν είναι μόνο ότι απομακρύνει μακιγιάζ, παραπανίσιο σμήγμα και σκόνη. Απελευθερώνει τους πόρους, βοηθάει την επιδερμίδα να αναπνέει και να αναζωογονηθεί και, επιπλέον, την προετοιμάζει να δεχθεί τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων φροντίδας.  Περά από το κλασικό προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Το Σαββατοκύριακο για ένα ολοκληρωμένο καθαρισμό προτίμησε κάποια προϊόντα/ treatments που είτε καθαρίζουν σε βάθος είτε απολεπίζουν την επιδερμίδα.  Με την χρήση τους απαλύνονται τα σημάδια γήρανσης, αποτρέπεται η δημιουργία στιγμάτων και τα ενυδατικά/αντιγηραντικά προϊόντα  απορροφώνται ευκολότερα και σε μεγαλύτερο βάθος

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι

Σύμφωνα με έρευνα της γνωστής εταιρίας προϊόντων στοματικής φροντίδας, που διεξάχθηκε στην Αγγλία, τα λευκά δόντια και ένα λαμπερό χαμόγελο μας κάνουν να δείχνουμε μέχρι και 5 χρόνια νεότερες από την βιολογική μας ηλικία και 20% πιο ελκυστικές-για να μην αναφέρουμε ότι αυξάνουν κατά 10% τις πιθανότητες να βρούμε δουλειά. Αν το κόστος της λεύκανσης στο ιατρείο σου φαίνεται ανεπίτρεπτο, στην αγορά πλέον θα βρεις συστήματα λεύκανσης που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις λευκότερο χαμόγελο άμεσα.

Πεντικιούρ στο σπίτι

Το χειμώνα τα πόδια σου δεν είναι σε κοινή θέα και έτσι ίσως είναι μια ευκαιρία να τα αφήσεις για λίγο άβαφα ή  να τους περάσεις μια διάφανη θεραπεία για να τα βοηθήσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους. Παρόλα αυτά κάνε focus στην περιποίηση τους. Το κόψιμο είναι πολύ βασικό. Κόψε τα νύχια των ποδιών με ειδικό πενσάκι ή ένα νυχοκόπτη. Ολοκλήρωσε λειαίνοντας τραχιά σημεία του νυχιού με μια χάρτινη-όχι μεταλλική- λίμα. Τέλος, αν αισθάνεσαι ενόχληση στο δάχτυλο του μεγάλου ποδιού, έλεγξε μήπως κάποια παρωνυχίδα έχει δημιουργήσει φλεγμονή.  Στην συνέχεια πέρασε μια βάση θρέψης για την δική σου ανάγκη.

Χτένισμα στο σπίτι

Το κομμωτήριο σε εβδομαδιαία αποτελεί τεράστια πολυτέλεια. Για να διατηρήσεις λοιπόν την κουπ σου καλοχτενισμένη χωρίς κόστος είναι πανεύκολο αρκεί να ακολουθήσεις κάποια βασικά βήματα του styling. Το πρώτο βήμα είναι η ενυδάτωση. Χρησιμοποίησε μετά το λούσιμο, ένα leave-in conditioner για να «κλειδώσεις» την υγρασία και περίμενε μέχρι τα μαλλιά σου να είναι στεγνά κατά 80% . Αναγνώρισε τις ανάγκες σου και προχώρησε στο βασικό βήμα styling επιλέγοντας ένα προϊόν για όγκο, λείανση ή anti-frizz. Ολοκλήρωσε με το προϊόν διαμόρφωσης, π. χ τον ορό λάμψης, hairspray, κερί κλπ. που θα το εφαρμόσεις σε μικρή ποσότητα, στις άκρες και μήκη.

fthis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου