Τεράστια θλίψη: Παράλυτος μένει ο 11χρονος Νικίτα, το παιδί που μαχαίρωσε ο Ολλανδός κλόουν στην Κρήτη



Ο 11χρονος Νικίτα από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και τα μεσάνυχτα υποβλήθηκε σε ένα πολύωρο χειρουργείο στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Δυστυχώς, υπάρχουν φόβοι ότι θα του μείνει σοβαρή αναπηρία στα κάτω άκρα από τα δύο χτυπήματα που δέχτηκε ο μικρός από τον 20χρονο ανιματέρ.

Το παιδί αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου (Θ7 και Θ9). Το σημείο βρίσκεται στο ύψος μεταξύ θηλής και ομφαλού. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.

Ομάδα τριών νευροχειρουργών του νοσοκομείου τον υπέβαλε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Παρά την υπερπροσπάθεια δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναπηρία. Το παρήγορο είναι ότι η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει.

Είχε προηγηθεί μια τεράστια προσπάθεια, ενώ στήθηκε αερογέφυρα μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας.

Ο Νικίτα έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι και οδηγήθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί είχαν ήδη ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους στην Κρήτη.

Προχώρησαν, ωστόσο, σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε 21 μαχαιριές στη ράχη, στα πόδια και το στήθος.

Στήριξη στη μητέρα


Μαζί του, σε όλη τη διάρκεια της διακομιδής, ήταν η μητέρα του, η οποία βρισκόταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκέφθηκε το απόγευμα τον 11χρονο, λίγη ώρα πριν μπει στο χειρουργείο.

Διαβεβαίωσε ότι το παιδί θα έχει όλη την αναγκαία φροντίδα και σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση, σε κάθε περίπτωση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη είτε επισκέπτη».

Για τη μητέρα του 11χρονου, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι από την πρώτη στιγμή της παρέχονται φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.



Πηγή: εφημερίδα ''Έθνος''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου