Πόσο επηρεάζει την βρετανική πολιτική για τη Συρία η σύζυγος του Κάμερον;


Σάλος στη Βρετανία με το δημοσίευμα των «The Times»

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Βρετανίας προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τhe Times», στο οποίο υπογραμμιζόταν πως η Σαμάνθα Κάμερον (σύζυγος του πρωθυπουργού Ντέβιντ Κάμερον) είναι η αιτία για την επιθετική στάση του πρωθυπουργού απέναντι στη Δαμασκό.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ωστόσο ξεκαθάρισε πως   βρετανική πολιτική στο θέμα της Συρίας δεν υπαγορεύεται από τη σύζυγο του πρωθυπουργού

«Η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας υπαγορεύεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Εκεί καθορίζεται η πολιτική μας», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Η Σαμάνθα Κάμερον ασκεί πιέσεις για μια πιο «σθεναρή» αντίδραση της Βρετανίας αφότου επισκέφθηκε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων στο Λίβανο, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, η οποία πραγματοποίησε αυτήν την επίσκεψη ως πρέσβειρα της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Σώστε τα παιδιά», επηρεάστηκε απ' όσα είδε στο ταξίδι της.

«Η κυρία Κάμερον ταξίδεψε στην περιοχή όπου είδε τις τρομακτικές επιπτώσεις της σύγκρουσης στα παιδιά και είδε τους προσφυγικούς καταυλισμούς», σημείωσε.

Τον Μάιο, Γαλλία και Βρετανία πίεσαν τις Βρυξέλλες και πέτυχαν την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στη Συρία. Ο Κάμερον έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είχε αντίρρηση να σταλούν όπλα σε μετριοπαθείς αντάρτες.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου