Η Μηλόπιτα της πρωτάρας


Εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα αφού δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο!!


Τι χρειαζόμαστε:
5 ξινόμηλα μέτρια
2 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζ. βούτυρο
3 βανίλιες
5 αυγά
ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι
μια πρέζα αλάτι
λίγη κανέλα

Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού (λεμονιού) και το αλάτι.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Αφού γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με κουτάλι (για να μην διαλύσουν τα μήλα).
Βουτυρώνουμε το σκεύος (ταψί ή πυρέξ) ρίχνουμε το μείγμα και το πασπαλίζουμε με τη κανέλα (κατά βούληση).
Προθερμαίνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45΄ της ώρας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να είστε σίγουροι ότι η μηλόπιτα σας είναι έτοιμη μπορείτε να καρφώσετε τη μύτη ενός μαχαιριού στο γλυκό (στη ζύμη) και βγάζοντας το να ελέγξετε για υπολείμματα μίγματος εάν δεν υπάρχουν το γλυκό είναι έτοιμο αλλιώς αφήστε το στο φούρνο και δοκιμάστε πάλι μετά από λίγα λεπτά.


www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου