Αν Ήταν Καρτούν, Ποιοι Θα Ήταν; 10+1 παιδικοί ήρωες που έχουν «κάτι» από την ελληνική showbiz


Κάθε κόσμος έχει τις πριγκίπισσες και τους σούπερ ήρωές του, καλές νεράιδες και κακούληδες καταδιώκτες κατατρεγμένων, αλλά και ερωτευμένα σκυλοζευγάρια που αναδύουν ιπτάμενες καρδούλες όταν κοιτάζονται.
Έτσι ακριβώς και η ελληνική showbiz:

Ελένη Μενεγάκη
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Η Στρουμφίτα



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Οι λόγοι είναι προφανείς. Έχουμε δύο γυναίκες - βασίλισσες. Η μία έχει στα πόδια της όλη την ελληνική showbiz και μία κίνησή της έχει φτάσει να θεωρείται το άγγιγμα του Μίδα της δημοσιότητας. Η άλλη, βασίλισσα του Στρουμφοχωριού, η μόνη γυναίκα ανάμεσα στα μπλε μανιταρόσπιτα. Και οι δυο έχουν τον αέρα της υπεροχής και ένα θρόνο να τις περιμένει, αν και παραμένουν αμφότερες χωρίς στέμμα. Ίδιο χρώμα και κουπ στα μαλλιά κάθονται σαν ωραιότατο κερασάκι πάνω στην τούρτα της ομοιότητάς τους.


Κατερίνα Καινούργιου
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Η Sailor Moon



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Ε, θέλει και ρώτημα; Η Κατερίνα Καινούργιου έχει για λάβαρο τις ακριβοπληρωμένες τρέσες της και τα μυστικά beauty tips της. Από την άλλη, η Sailor Moon ήταν το μόνο cartoon που έκανε τζέρτζελο – για την ακρίβεια κάτι πάθαινε “με τη δύναμη του φεγγαριού” - και οι κοτσίδες της γίνονταν υπερσυντριβάνι και χόρευαν μόνες τους. Δηλαδή εσύ ακόμα δεν βρίσκεις ομοιότητες; Αν ψάχνεις κι άλλα επιχειρήματα, είναι και οι δυο ξανθές, με καλλίγραμμα πόδια, κατακτήσεις και μελαχρινές να τις κοιτούν με φθόνο.




Γιώργος Λιάγκας & Φαίη Σκορδά
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Ο Fred και η Vilma Flinstone



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Ο Γιώργος Λιάγκας αδιαμφισβήτητα είναι ο πιο “ουγκ” παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης. Πάτερ φαμίλιας, με τον μικρό Γιάννη να αντιστοιχείται στον ρόλο του αξιαγάπητου Μπαμ-Μπαμ (ο έτερος, μικρός Λιάγκας δεν έχει ακόμα πιάσει στασίδι στη συνείδησή μας -και δεν μας βολεύει κιόλας για τον συγκεκριμένο παραλληλισμό, οπότε τον αφήνουμε απ' έξω), ο mr. πρωινή ζώνη είναι η ενσάρκωση του λατρεμένου Freddie. Η Φαίη του, ως άλλη Vilma, στέκεται πάντα στο πλευρό του, του κάνει τα νάζια της, του κάνει και το νοικοκυριό του και τον έχει πάντα κορώνα στο κεφάλι της. Αμέ.



Πέτρος Κωστόπουλος
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Ο Sam



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Για να καταλήξω σε αυτή την αντιστοιχία, ομολογώ, πήρα τη γνώμη του κοινού. Σίγουρα ο συμπαθής νευριασμένος κύριος με τα πιστόλια που αιωνίως θέλει να εξαφανίσει από προσώπου γης τον Bugs Bunny είναι μια πλευρά του Πέτρου Κωστόπουλου. Κάπως έτσι φαντάζει την ώρα που απαντάει όταν του καταλογίζουν τον διασυρμό μιας χώρας λόγω lifestyle – και άδικο δεν έχει, και άδικο δεν έχουν. Μήπως έμαθε κανείς αν ο Sam έχει δίκιο ή άδικο απέναντι στον λαγουδάκο; Αυτός πάντα καταδιώκει, ο άλλος πάντα τη γλιτώνει κι η γη γυρίζει κι η γη γυρίζει. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι στραβωμένες στιγμές και των δυο, πρέπει να γράφτηκαν από την... ίδια πένα. 




Άκης Πετρετζίκης (guest η Demy)
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Ο Popeye (πακέτο η Olive)


Η απαραίτητη επεξήγηση:
«Ο πιο σέξι σεφ»  ήταν ο τίτλος ενός καλοκαιρινού θέματος του Yupiii για τον Άκη Πετρετζίκη. Ένας μπρατσωμένος αρχιμάγειρας, κάπως άγαρμπος αλλά με την 15χρονη γοητεία του γόη του λυκείου.Ο Popeye από την άλλη είναι το μόνο καρτούν που σχετίζεται άρρηκτα με κάτι φαγώσιμο (εντάξει, είναι και ο Bugs Bunny με το καρότο, αλλά αυτόν για Άκη δεν τον κάνεις με τίποτα), έχει κι αυτός μπράτσα και τατουάζ. Πόσες ακόμα ομοιότητες να ζητήσει κανείς δηλαδή;





Δούκισσα Νομικού
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Η Ωραία Κοιμωμένη/Aurora



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Αρχικά, είναι και οι δύο πολύ ωραίες, οι πιο ωραίες για την ακρίβεια. Εντάξει, η Δούκισσα (όνομα από μόνο του... τιτλοφόρο) μπορεί να μην έχει πύργο, αλλά μέχρι προσφάτως είχε σκάλα και μάλιστα φωτιζόμενη να κατεβαίνει κάθε Κυριακή σε ένα μικρό παλατάκι που το έλεγαν «Dancing With The Stars». 





Γιώργος Παπαδάκης
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
O Μπαμπα Στρουμφ



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι κάτι σαν πατέρας όλων μας, Κι εσένα και των παιδιών σου και της Ελένης Μενεγάκη, μη σου πω και του Γιάννη Λάτσιου. Με αυτό τον αέρα του “ήταν όλοι τους παιδιά μου”, ο ηγέτης της πρωινής ζώνης όλων των εποχών και των μεταγραφών εύκολα μας θυμίζει το γηραιότερο Στρουμφ του χωριού, που είναι και το πιο σοφό, που έχει από κοντά και την Στρουμφίτα, και ποτέ κανένας μας δεν έμαθε τι ακριβώς έγινε και βγήκε «μπαμπάς» ενός λόχου παιδιών – ακριβώς όπως κανένας μας δεν έμαθε πώς ο Γιώργος Παπαδάκης επάνδρωσε με δημοσιογράφους ολόκληρη την ενημερωτική ζώνη όλων των ελληνικών καναλιών.




Μαρία Μπεκατώρου
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Η Daisy Duck



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Η Μαρία Μπεκατώρου έχει τον αέρα της καταξιωμένης παρουσιάστριας, χωρίς να διεκδικεί τον τίτλο της βασίλισσας της showbiz. Ακριβώς όπως και η Daisy είναι το πιο αγαπημένο θηλυκό καρτούν, χωρίς καμία αψιμαχία με τη Minnie Mouse, που είναι ξεκάθαρα η βασίλισσα των κόσμων της Disney. Αντιθέτως, ήταν και φίλες και βγαίνανε και για κανένα πικ-νικ στο τσακίρ κέφι στην αυλή του House Of Mouse. Έτσι και η Μαρία Μπεκατώρου, είναι καλή φίλη με όλες τις εν δυνάμει ξανθές αντίπαλές της. Και έχει και έναν υπεραγαπημένο σύζυγο που μπορεί άνετα να σταθεί επάξια ως Donald δίπλα της.




Δημήτρης Ουγγαρέζος
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Ο Pluto



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Είναι και οι δύο γλυκούληδες αλλά και μπουνταλάδες, μονίμως χαρούμενοι και με διάθεση για ζωή. Αλλά άμα στεναχωρηθούν παίρνουν την πιο αξιολύπητη -και αξιαγάπητη- φάτσα του κόσμου. Άχου τα μωρέ.





Τζένη Μπαλατσινού
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Η Δάφνη (Scooby-Doo)



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Νομίζω ότι κι εδώ είναι προφανή κάποια πράγματα. Ψηλές, εντυπωσιακές, κομψές και οι δύο, ωστόσο κανείς δεν μένει μόνο σε αυτό, αφού η προσωπικότητά τους μοιάζει να ξεπερνά τα όποια κάλλη τους. Παράλληλα, είναι και οι δύο υπερδραστήριες: Η Δάφνη γιατί έτσι την οραματίστηκαν οι δημιουργοί των χαρακτήρων του Scooby-Doo, η Τζένη Μπαλατσινού γιατί αν ήθελε, με δουλειές, παιδιά, σπιτικό και έναν Κωστόπουλο στις βασικές καθημερινές υποχρεώσεις της τόσα χρόνια, ας έκανε κι αλλιώς.






Σάκης Ρουβάς
Αν ήταν καρτούν, θα ήταν...
Ο Superman



Η απαραίτητη επεξήγηση:
Για τον ίδιο λόγο που οι φράουλες είναι κόκκινες, οι πάστες νόστιμες και ο Δήμος Βερύκιος εκνευριστικός. Γιατί έτσι.



yupiii.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου