Καταπολεμήστε την ακμή μέσω της διατροφής σας


Έχετε κάνει τα πάντα αλλά η ενοχλητική ακμή δεν λέει να σας «αφήσει»;
Δοκιμάσετε όλες τις θεραπείες προσώπου κατά της ακμής αλλά τίποτα;

Όλα χρειάζονται σωστούς και έξυπνους συνδυασμούς.  Συνεχίστε τις θεραπείες σας κατά της ακμής και προσέξτε και τις διατροφικές σας συνήθειες.  Με αυτό τον τρόπο θα πείτε αντίο στην ακμή μια για πάντα.

Σας προτείνουμε κάποιες τροφές και κάποια μυστικά τα οποία θα βοηθήσουν το πρόβλημα της ακμής.

Σύμφωνα με έρευνες οι τροφές που έχουν βρεθεί να βοηθούν στην εμφάνιση της ακμής είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, η σοκολάτα, και οι τηγανιτές πατάτες.

Αντίθετα, οι τροφές που έχουν αποδειχτεί ότι βοηθούν το δέρμα είναι η εξής:

Βιταμίνες Ε και C: Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες E και C έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν το δέρμα.  Η βιταμίνη C περιέχεται στα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το γκρέιπφρουτ, και στις ντομάτες.Την βιταμίνη Ε θα την βρείτε στις γλυκοπατάτες, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, τους ηλιόσπορους, τα αβοκάντο, το μπρόκολο και στα πράσινα λαχανικά.

Βιταμίνη Α : Βοηθά την ομαλή ανάπλαση του δέρματος, ώστε να μην παρακρατά πρωτεΐνες και λίπη. Είναι το βασικό συστατικό ενός «δυνατού» φαρμάκου κατά της ακμής. Περιέχεται στα έλαια των ψαριών, στα καρότα, στο σπανάκι και στο μπρόκολο.

Ψευδάργυρος: Τα άτομα με προβλήματα ακμής έχουν χαμηλότερα, από το φυσιολογικό, επίπεδα ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος βοηθά στην πρόληψη της ακμής δημιουργώντας αφιλόξενο περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων της, ενώ ανακουφίζει το δέρμα από εξάρσεις. Θα το βρείτε στην γαλοπούλα και στα αμύγδαλα.

Νερό: Το νερό βοηθά τον οργανισμό να ενυδατώνεται και το δέρμα να διατηρείται υγιές.



mustonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου