Οι ρόλοι που ερωτευτήκαμε! Καλά, μπορεί να ήταν και οι άντρες που ερωτευτήκαμε…


Παραδεχτείτε το!
Υπήρξαν εποχές που όλες θέλαμε να παντρευτούμε τον James Bond, τον Λεωνίδα – ναι, ναι, τον γνωστό της Σπάρτης- με εκείνους τους… κολασμένους κοιλιακούς , τον mr. Pretty Woman, τον ντεντέκτιβ, τον εξαιρετικό χορευτή που θα μας μάθαινε latin χορούς σε ένα ονειρεμένο τουριστικό θέρετρο, τον γιατρό, τον φτωχό που κέρδισε μια θέση στον Τιτανικό…
Με τη θέλησή μας, επίσης θα αλυσοδενόμασταν σε ένα στύλο της ΔΕΗ για να μας… ρουφήξει το αίμα, εκείνος ο αναμαλλιασμένος ρομαντικός βρικόλακας, που είχε τρόπους «δανεικούς» από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα!
Ναι, καλά καταλάβατε! Ερωτευτήκαμε τους ρόλους που ενσάρκωσαν μερικοί από τους ωραιότερους άντρες του Χόλιγουντ! Μήπως, όμως, μέσα από τους ρόλους ερωτευτήκαμε τους άντρες; Αυτό είναι ένα ερώτημα, που για χρόνια θα πλανάται πάνω από την γυναικεία σκέψη!!!

Ποια δεν θα ήθελε να είχε δίπλα της, τον απόλυτο μυστικό πράκτορα James Bond, που να της συστήνεται ως «My name is Bond, James Bond», να πίνει μαρτίνι και να είναι ο ορισμός της γοητείας; Sean Connery, Pierce Brosnan ή Daniel Craig; Οι υπόλοιποι ηθοποιοί «πέρασαν και δεν ακούμπησαν»… Είναι η γοητεία του James Bond που τους χαρίζει λάμψη; Είναι ο δυναμισμός και η ευφυία; Ό, τι και αν είναι, στον James Bond υποκύπτουν όλες! Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχουμε ελπίδα, γιατί εκείνος δεν υποκύπτει σε καμία!



Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, τα κοριτσίστικα δωμάτια γέμισαν με τις αφίσες του Patrick Swayze. Και ο λόγος ήταν ένας: μας έδειξε πώς να χορέψουμε «Dirty Dancing» κουνώντας τους γοφούς μας με έναν επικίνδυνο αισθησιασμό. Ο ιδανικός γαμπρός, που όχι θα τα έβαζε με τους γονείς μας διεκδικώντας μας, αλλά θα μας έκανε πλαστελίνη μέσα στα χέρια του. O Patrick μας ισοπέδωσε και όλες καρδιοχτυπούσαν για πάρτι του!


Αλλά επειδή στις γυναίκες δεν αρέσουν πάντα τα καλά παιδιά, θυμηθείτε την εποχή, που θέλατε να κάνετε σχέση με τον Mickey Rourke, εκείνον τον βαρύ άντρα, που και ανήσυχος ήταν και ό, τι ήθελε το αποκτούσε, τουλάχιστον στις ταινίες! Ποιος ξεχνά τις « 9 ½ εβδομάδες»; Ένας ρόλος σταθμός που του χάρισε εκατομμύρια θαυμάστριες! Ένας από τους ωραιότερους άντρες του πλανήτη Χόλιγουντ, που σαγήνευσε τις γυναίκες, αλλά στη συνέχεια τον ξεχάσαμε όλες… Μήπως ευθύνεται η παραμόρφωση από τις πλαστικές;



Πόσες φορές δεν φανταστήκαμε τον πρίγκιπα του δικού μας παραμυθιού, να έρχεται κάτω από το μπαλκόνι μας και να διαλαλεί τον έρωτά του για μας, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια; Και δεν θα το είχαμε σκεφτεί ποτέ αυτό, οι περισσότερες από μας, αν δεν υπήρχε ο Edward, κατά κόσμον Richard Gere που πήγε και ερωτεύτηκε την Vivian, δηλαδή την Julia Roberts και μας έκαναν όλες να νομίζουμε ότι είμαστε οι «Pretty Woman». Τον ερωτευτήκαμε παράφορα, αλλά μετά εκείνος τα έλεγε με τον Δαλάι Λάμα και μας άφησε στο ράφι… Αχ βρε Richard! Αχ!


Και δεν μας έφταναν όλα αυτά, ήρθε κι εκείνος ο κούκλος – μοντέλο ντεντέκτιβ, που άρχισε να κυνηγά έναν ψυχοπαθή και στη συνέχεια έγινε αποδέκτης ενός κουτιού, που περιείχε το… κεφάλι της γυναίκας του! Ο ντεντέκτιβ Mills ένιωσε τον απόλυτο πόνο και οι γυναίκες ήθελαν να ανοίξουν την αγκαλιά τους να τον παρηγορήσουν! Στην περίπτωση της ταινίας «Se7en» ερωτευτήκαμε και τον ρόλο και τον Brad Pitt! Για να είμαστε ειλικρινείς, τον Brad τον αγαπάμε μέχρι σήμερα, όπως και αν είναι!



Η καρδιά μας σφίχτηκε, το χαρτομάντιλο έγινε κουρέλι από τα δάκρυα που μετατράπηκαν σε λυγμούς, όταν Jack της είπες το τελευταίο αντίο, προσπαθώντας να κρατηθείς από την σανίδα που ήταν ξαπλωμένη η γυναίκα της ζωής σου! Και τι δεν θα δίναμε να ήμασταν εμείς πάνω στη σανίδα και να θυσιαζόμασταν εμείς για σένα, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα το μεγαθήριο «Τιτανικός» βούλιαζε στον Βόρειο Ατλαντικό! Βγαίνοντας όλες από τον κινηματογράφο, βρίζαμε την Rose, που την ενσάρκωσε η Kate Winslet, που σε άφησε να πεθάνεις! Και όχι, Jack, δεν σε ερωτευτήκαμε επειδή ήσουν όμορφος, αλλά επειδή ήσουν κύριος με τα όλα σου! Λογικά, αυτός ο ρόλος πρέπει να έχει στοιχειώσει τον Leonardo Di Caprio!


Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των γυναικών έλκεται από την στολή! Προφανώς, αυτό το γνώριζαν οι παραγωγοί της ταινίας «Top Gun» και… εφοδίασαν τον τον Tom Cruise με στολή αεροπορίας και κλασικά γυαλιά πιλότου. Του έδωσαν το όνομα Pete «Maverick» Mitchelle και δημιούργησαν τον άντρα που όλες θα μπορούσαμε να είχαμε ερωτευτεί ή καλύτερα όλες είχαμε ερωτευτεί! Μετά το χάος…



Και οι γιατροί όμως έχουν την τιμητική τους στη λίστα μας! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Dr. Doug Ross στο «Emergency room» ή τον Jack στο «Lost»; Ο George Clooney ήταν ο λόγος για να παρακολουθήσει μια γυναίκα τη σειρά και ο Matthew Fox ήταν ο λόγος για να παρακολουθείς το Lost και να μην καταλαβαίνεις τι σου γίνεται μετά την 4η σεζόν! Εσύ όμως παρακολουθούσες για να βλέπεις τα μαρτύρια στα οποία τον υπέβαλε η Kate τον Jack! Ναι, ξέρουμε! Εμείς θα επιλέγαμε τον Jack! Και στην περίπτωση του Lost, ερωτευτήκαμε τον ρόλο και όχι τον ηθοποιό!




Πόσα βράδια περάσαμε όλες με την ελπίδα ότι θα έρθει να μας σώσει ο «Bodyguard» που υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία ο Kevin Costner; Ρόλος γεμάτος έρωτα και συναίσθημα! Η σκηνή που σώζει την αγαπημένη του στα Oscar έχει περάσει στην ιστορία… Και δεν ερωτευτήκαμε μόνο τον σωματοφύλακα αλλά και το τραγούδι «ντυμένο» με την φωνή της αλησμόνητης Whitney Huston!



Eντάξει! Και τον Matthew McConaughey ερωτευτήκαμε στο «True Detective» ως Rust Cohle!… Αυτό το μυστήριο, αυτό το βλέμμα, αυτό το κάτι σαγηνευτικό, που δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα!



Και τον ρόλο του Ryan Gosling λατρέψαμε στο «Ημερολόγιο»!


Επίσης, πολύ θα θέλαμε να ζούμε στην αρχαία Σπάρτη και να έχουμε ηγέτη τον Λεωνίδα, τουλάχιστον όπως τον ενσάρκωσε ο Gerard Butler!



Υπάρχουν εκατοντάδες ρόλοι που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αλλά θα έπρεπε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο!
Θα κλείσουμε, όμως, με την επιθυμία που κυρίευσε όλες τις γυναίκες από το 2008 έως και το 2012 και αυτή δεν ήταν άλλη από το να τις «δαγκώσει» ένας βρικόλακας, που θα έμοιαζε στον ήρωα της σειράς «Twilight»… Ρομαντικός, μελαγχολικός, καλός, όμορφος και αθάνατος! Αυτός ο χαρακτήρας που δημιούργησε η Staphanie Meyer και ενσάρκωσε ο Robert Pattinson ήταν ίσως ο μοναδικός έρωτας που είχε τόσο μεγάλη διάρκεια!


Οι ρόλοι που ερωτευτήκαμε ήταν δεκάδες! Και αν γυρίσουμε πίσω, στον προηγούμενο αιώνα θα βρούμε χαρακτήρες που έκαναν το γυναικείο κοινό να «λιώνει»…
Αλλά είπαμε! Ένα άρθρο δεν είναι ποτέ αρκετό για να καταγράψει όλους τους έρωτές μας!!!



govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου