Ποιες ξεκίνησαν τις πλαστικές γύρω στα 20



Πόσο νωρίς είναι πολύ νωρίς για μία αισθητική επέμβαση;

Οι αριθμοί μιλούν. Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία που δημοσιεύει η Αμερικάνικη Ένωση Πλαστικών Χειρουργών, το 20% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής στη διάρκεια του 2010, ήταν από δεκαεννιά έως τριάντατεσσάρων ετών.

Το 53% από αυτές ζήτησε να κάνει αύξηση στήθους. Δεύτερη σε προτιμήσεις έρχεται η ρινοπλαστική με 35% και ακολουθεί η λιποαναρρόφηση.

Αύξηση στήθους
Μετά από ποια ηλικία επιτρέπεται: Καλό είναι να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σκελετού προτού προβούμε σε μία τέτοια επέμβαση, δηλαδή η ασθενής να έχει συμπληρώσει τα εικοσιένα χρόνια της. Όσο όμως πιο νωρίς κάνει κανείς μία τέτοια επέμβαση, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστεί να την επαναλάβει. Μετά από εγκυμοσύνες, εμμηνόπαυση ή έντονο αδυνάτισμα μάλλον θα χρειαστεί να διορθωθεί η ένθεση.

Μείωση στήθους
Μετά από ποια ηλικία επιτρέπεται: Αν υπάρχει πρόβλημα μεγαλομαστίας που εμποδίζει τη σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης, τότε μπορεί να διορθωθεί μόλις η ασθενής γίνει δεκαοκτώ ετών.

Ρινοπλαστική
Μετά από ποια ηλικία επιτρέπεται: Για να χειρουργηθεί η μύτη, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σκελετού, δηλαδή μετά τα 21.

Σε όλες τις ηλικίες, η απόφαση για μία αισθητική επέμβαση στο σώμα μας πρέπει να έρχεται μετά από ώριμη σκέψη. Μόνο αν υπάρχει σαφής ένδειξη προχωράμε στο χειρουργείο. «Ένδειξη» για τους ειδικούς αποτελεί το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι όρατο και από τους γύρω. Αν το βλέπει μόνο η ίδια η ασθενής, τότε δεν έχουμε ένδειξη και δεν προχωράμε σε επέμβαση.

Οι επεμβάσεις που ενδείκνυνται για την ηλικία των είκοσι είναι η ρινοπλαστική, η αυξητική στήθους, η ωτοπλαστική, η λιπογλυπτική και η βλεφαροπλαστική.

Blake Lively



Αν και δεν το έχει παρδεχτεί η ίδια, ξεκίνησε να παίζει στο Gossip Girl στα 20 της με τη μύτη ήδη διορθωμένη.


Natalie Portman


Η διαφορά ανάμεσα στη 12χρονη που έπαιζε στο Λεόν και την 24χρονη που είδαμε στο Star Wars III είναι μία πολύ όμορφη μύτη.


Jennifer Aniston


Στην εκπομπή Inside the Actor’s Studio διηγήθηκε ότι όταν ήταν στην εφηβεία η μύτη της έπσασε από μία μπάλα του μπέιζμπολ. Στη συνέχεια παραδέχθηκε τη ρινοπλαστική λέγοντας Δεν είναι πια σπασμένη!.



Britney Spears


Σύμφωνα με το αξιόπιστο περιοδικό Rolling Stone, η Μπρίτνι Σπίαρς έκανε αύξηση στήθους όταν ήταν έφηβη αλλά στη συνέχεια έβγαλε τα ενθέματα.



Diane Agron


To 2011, όταν ήταν 25, παραδέχτηκε στον David Letterman ότι είχε ήδη κάνει δύο επεμβάσεις στη μύτη της.



Drew Barrymore


Η παχουλή έφηβη που είχε παραδοθεί στις καταχρήσεις χρειάστηκε πολλή δουλειά για να μεταμορφωθεί στον Άγγελο του Τσάρλυ που είδαμε δύο φορές στο σινεμά. Άλλωστε το ομολόγησε και η ίδια σε μία συνέντευξή της, περιγράφοντας την επέμβαση της μείωσης του στήθους σαν «την πιο σημαντική στιγμή της ζωής της».



Tori Spelling


Σε μία συνέντευξή της στο Good Morning America, είπε πως μετάνοιωσε που έκανε αύξηση στήθους σε νεαρή ηλικία γιατί αυτό την δυσκόλεψε πολύ όταν ήρθε η ώρα να θηλάσει τα παιδιά της. «Έφτιαξα το στήθος μου στα 20 αλλά αν ήξερα τότε ότι μπορούσε να εμποδίσει τη γαλακτοφορία δεν θα το έκανα ποτέ».



Heidi Montag


To 2010, σε ηλικία 23 ετών, βρέθηκε στο εξώφυλλο του People, καθώς είχε κάνει 10 επεμβάσεις, από αύξηση στήθους μέχρι λιποαναρρόφηση, ρινοπλαστική και ανόρθωση φρυδιών. Σε πρόσφατη συνέντευξή της ομολόγησε Το έκανα και το έμαθα. Και δεν θα το συνέστεινα σε κανέναν.



Ashlee Simpson


Το 2006, στα 22 της, έκανε ρινοπλαστική. Σήμερα δηλώνει: Δεν ήμουν ποτέ δυστυχισμένη με την εικόνα μου, ούτε τώρα πιστεύω ότι είμαι πιο όμορφη από πριν. Κάθε φορά που κοιτάζω τον καθρέφτη βλέπω την ίδια χαζοβιόλα.



Kourtney Kardashian


Στα 22 της η αδερφή Καρντάσιαν έκανε αύξηση στήθους για να γίνει από B-cup C-cup. Ήταν επιτακτικό. Μία μέρα μου ήρθε η ιδέα και έπρεπε να το κάνω οπωσδήποτε.



Denise Richards


Όταν ήμουν 19, ένας γιατρός τοποθέτησε στο στήθος μου μεγαλύτερα ενθέματα από αυτά που ζήτησα. Τα έβγαλα αμέσως. Εύχομαι να είχα καλύτερη εικόνα για το σώμα μου τότε ώστε να μην χρειαζόταν να κάνω αύξηση στήθους.



Pamela Anderson


Παραδέχτηκε ότι έκανε την πρώτη αύξηση στήθους το 1989 στα 22 της. Από τότε, όπως έχει ομολογήσει, έχει κάνει πολλές αυξήσεις και μειώσεις και έχει φτάσει μέχρι το νούμερο 36DD.


marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου