Έβαλε και συνέλαβαν την γυναίκα του ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού!


Για ένα διαμάντι 26 εκατομμυρίων ευρώ!
Στα κυπριακά δικαστήρια θα λύσουν της διαφορές τους ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και η πρώην σύζυγός του, Έλενα, η οποία συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τέθηκε υπό κράτηση. Η σύλληψή της έγινε στη βάση εντάλματος για κλοπή διαμαντιού αξίας 26 εκατομμυρίων ευρώ.
Το διαμάντι ανήκει στο Κυπριακό Διεθνές εμπίστευμα, «Domus Trust», το οποίο διασφαλίζει την περιουσία των θυγατέρων του ζεύγους Ριπολόβλεφ, Κάτιας και της Άννας.
Μετά τη σύλληψη της η 47χρονη Έλενα κρατήθηκε για μια περίπου ώρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομία Λεμεσού, η οποία έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης αφού η καταγγελία έγινε από του δικηγόρους του παραπονούμενου στη Λεμεσό.

Η Έλενα Ριμπολόβλεβα βρίσκεται εδώ και χρόνια σε διάσταση με το σύζυγό της, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος υπήρξε μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόσφατα ιδιοκτήτης του «Σκορπιού» της οικογένειας Ωνάση.

Το εμπίστευμα έγινε πριν από χρόνια από το ζεύγος Ριμπολόβλεφ, με δικαιούχους τις δύο θυγατέρες τους, Κάτιας και της Άννας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μοναδικό στο είδος του διαμάντι, του οποίου η αξία ξεπερνά τα 26 εκατομμύρια ευρώ και είχε αγοραστεί από Ελβετικό οίκο, στην Μ. Βρετανία το 2008.

Ωστόσο, η 47χρονη Έλενα διεκδικεί το διαμάντι με τον ισχυρισμό ότι ο πρώην σύζυγος της, της το είχε χαρίσει.  Ισχυρισμούς που αντικρούει ο ίδιος μέσω του δικηγορικού του γραφείου, αναφέροντας ότι το είχε δώσει στη γυναίκα του με σκοπό να το φυλάξει.

Η σύλληψή της ανακοινώθηκε από την Βοlton Trustees Limited, (του δικηγορικού Οίκου Ανδρέα Νεοκλέους), επιτρόπου του Εμπιστεύματος «Domus Trust».

H ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν υποβολής παραπόνου, η Elena Rybolovleva συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την άφιξη της τελευταίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το εν λόγω παράπονο υπεβλήθη εκ μέρους των επιτρόπων του Εμπιστεύματος «Domus Trust», το οποίο αποτελεί Κυπριακό Διεθνές Εμπίστευμα. Το εν λόγω παράπονο σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την κλοπή περιουσιακού στοιχείου του εμπιστεύματος (ένα σπάνιο αντικείμενο εξαιρετικά μεγάλης αξίας) από την Elena Rybolovleva.


mustonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου