J.K. Rowling: Ποιον ήρωα του Χάρι Πότερ μετάνιωσε που σκότωσε;


Η J.K. Rowling, η συγγραφέας των βιβλίων Χάρι Πότερ, σε ένα δοκίμιό της στην ιστοσελίδα Pottermore, έγραψε πως αισθάνεται ιδιαίτερες ενοχές που σκότωσε έναν από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες της.
Ποιος είναι αυτός; Ο Florean Fortescue.

Αν έχετε τα έχετε διαβάσει, τότε σίγουρα θυμάστε πως αυτός συνάντησε για πρώτη φορά τον μικρό διάσημο μάγο στο τρίτο μυθιστόρημά της, «The Prisoner of Azkaban», και του έδινε τσάμπα παγωτά.

Ύστερα από σιωπή, επέστρεψε στο έκτο βιβλίο της, «The Order of the Phoenix», τη στιγμή που ο Bill Weasley δηλώνει ρητά πως ο Fortescue σκοτώθηκε από τους Death Eaters, τους υπηρέτες του Voldemort.

Μετανιωμένη η ίδια έγραψε: «Φαίνεται ότι έβαλα να τον απαγάγουν και να τον σκοτώσουν χωρίς να υπάρχει κάποιος καλός λόγος. Αν και αυτός δεν είναι ο πρώτος μάγος που σκότωσε ο Voldemort επειδή ήξερε πάρα πολλά ή πολύ λίγα, είναι ο μόνος για τον οποίο αισθάνομαι ένοχη, επειδή ήταν δικό μου λάθος».

Στην πορεία πρόσθεσε πως αρχικά είχε στο μυαλό της να του αναθέσει τον σημαντικό ρόλο του «Αγωγού Ενδείξεων», ο οποίος βοήθησε τον Χάρι Πότερ να αναζητήσει τους «Κλήρους του Θανάτου», αλλά τελικά βρήκε έναν καλύτερο χαρακτήρα για αυτόν τον ρόλο.


peoplegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου