3 σημαντικά πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε πριν την άσκηση


Τι δεν πρέπει να κάνετε πριν την άσκηση

  • Stretching χωρίς ζέσταμα: Μπορεί οι διατάσεις να είναι μέρος του «ζεστάματος», αλλά αυτό προϋποθέτει ότι οι μύες σας θα είναι ήδη προετοιμασμένοι, ειδάλλως, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην αποδώσει όσο θα έπρεπε η προπόνηση, ή ακόμα και να τους τραυματίσετε. Πέντε λεπτά αεροβικής, ή δέκα λεπτά τρεξίματος ή ποδηλάτου αρκούν πριν αρχίσετε να τεντώνετε τους μύες σας.
  • Κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού: Αν νιώθετε πείνα και την ενέργεια του οργανισμού σας να σας εγκαταλείπει, φάτε ένα σνακ πριν το γυμναστήριο, αλλά προσοχή στην ποσότητα. Όταν είναι υπερβολική, ή όταν καταναλώνουμε το λάθος είδος φαγητού, αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθουμε κράμπες, να νιώθουμε πιο κουρασμένες και, γενικώς, η άσκηση να μην έχει την επιθυμητή ποιότητα. Το ίδιο ισχύει και για την μεγάλη κατανάλωση νερού: όσο σημαντικό κι αν είναι να μένουμε ενυδατωμένες κατά την διάρκεια της άσκησης, δεν πρέπει να πίνουμε μεγάλες ποσότητες.
  • Απουσία συγκεκριμένου προγράμματος: Πριν την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο, είναι προτιμότερο να έχετε στο μυαλό σας το τι θα κάνετε εκεί. Δημιουργείστε, σε συνεργασία με τον γυμναστή σας, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τις ομάδες των μυών που θα γυμνάζετε όσες φορές πηγαίνετε εκεί , για να είστε κάθε φορά προετοιμασμένη- από τον εξοπλισμό μέχρι τα σωστά ρούχα. Έτσι είστε σίγουρες ότι αξιοποιείτε στο μέγιστο τον χρόνο σας εκεί.



Πηγή: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου