Άνθρωποι με αλφισμό ποζάρουν στο φακό


Μια νέα ματιά επιχειρεί να ρίξει στον αλφισμό η φωτογράφος Angelina d’Auguste, φιλοξενώντας αποκλειστικά ανθρώπους με τη συγκεκριμένη πάθηση.

Η d’Auguste εντυπωσιάστηκε από τις φωτογραφίες του Shaun Ross, Αμερικανού και μοντέλου με αλφισμό και θέλησε να μάθει περισσότερα για την ασθένεια που καταγράφεται σε έναν στους 18.000-20.000 ανθρώπους στην Αμερική.

Όπως λέει η ίδια, η φωτογραφική συλλογή της, που ήταν και η τελική εργασίας της στο Fashion Institute of Technology της Νέας Υόρκης, δημιουργήθηκε για να αναδείξει τα διαφορετικά, όμορφα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών της με θετικό τρόπο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ποτέ αλληλοεπιδράσει με κάποιον αλμπίνο», πρόσθεσε, «δυστυχώς για τους ανθρώπους με αλφισμό είναι δύσκολο να βρουν τη θέση τους στην κοινωνία».

Η πάθηση οφείλεται στην ελλειμματική παραγωγή μελανίνης στα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια. Έτσι, ο άνθρωπος που πάσχει από αλφισμό έχει πρόβλημα στην όραση και πολύ ανοιχτά χρώματα στο δέρμα και τα μαλλιά.

Αποφασίζοντας για το θέμα της πτυχιακής της εργασίας η Angelina άρχισε να ψάχνει για «μοντέλα»- και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου.

«Όταν φωτογράφιζα έναν άνθρωπο μετά βρισκόταν και ο επόμενος γιατί όλοι μου σύστηναν συγγενείς και φίλους με αλφισμό», εξήγησε.

Όλοι οι «πρωταγωνιστές» στις φωτογραφίες της Angelina έχουν συμφιλιωθεί με την ασθένειά τους αλλά αυτή είναι και μια αιτία καθημερινών προκλήσεων.

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι το πρόβλημα στην όραση καθώς πολλοί από τους ανθρώπους με αλφισμό δεν μπορούν να οδηγήσουν.

Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά θέματα σχετικά με την ασθένειά τους ωστόσο, οι απόψεις διαφοροποιούνται.

Κάποιοι δυσκολεύονταν με την εμφάνισή τους και ειδικά οι γυναίκες δυσκολεύονταν να φωτογραφηθούν χωρίς μακιγιάζ. Ένας από τους άνδρες που πόζαρε είπε πως δεν θεωρεί καθόλου πως είναι διαφορετικός και πως είναι ένας «κανονικός τύπος» που απλώς έχει πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Μια από τις γυναίκες ωστόσο είπε πως η πάθησή της τη βοήθησε να γίνει πιο εξωστρεφής καθώς τα σχόλια που δεχόταν ως παιδί περιορίστηκαν καθώς μεγάλωνε. «Το να είσαι διαφορετικός στην κοινωνία γίνεται κουλ όσο μεγαλώνεις», είπε χαρακτηριστικά.





















Πηγή: newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου