NASA: Φτιάχνουν τρισδιάστατο εκτυπωτή που θα δημιουργεί... τρόφιμα!!! (video)


Η NASA ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τη χρηματοδότηση έρευνας για την ανάπτυξη ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή που θα δημιουργεί τρόφιμα για τους αστροναύτες στο διάστημα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Την ανάπτυξη του τρισδιάστατου εκτυπωτή τροφίμων έχει αναλάβει η εταιρεία Systems and Materials Research Corporation (SMRC) με έδρα το Όστιν, στο Τέξας. Συνολικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία θα λάβει 125.000 δολάρια για έξι μήνες.
 
 Ο εκτυπωτής θα δέχεται τα συστατικά σε σκόνη και θα συνθέτει το τελικό φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο η NASA ευελπιστεί πως θα μπορέσει να δώσει τέλος στο ζήτημα της διατροφής των αστροναυτών, που θα συμμετέχουν σε μακρινές αποστολές, όπως για παράδειγμα στον Άρη.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία με αυτόν τον τρόπο τα τρόφιμα θα μπορούν να έχουν ζωή έως τρεις δεκαετίες. Η Systems and Materials Research Corporation (SMRC) παρουσίασε σε πρώτο στάδιο μια «εκτυπωμένη σοκολάτα» και πλέον στόχος είναι να εκτυπώσει μια πίτσα, όπως αναφέρεται στο Space.com.
 
 Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει πως το πρόγραμμα μπορεί να ενδιαφέρει τη NASA για να μπορέσει να τροφοδοτεί αστροναύτες, ωστόσο ο «εκτυπωτής τροφίμων» θα μπορούσε στο μέλλον να λύσει και το επισιτιστικό πρόβλημα του πλανήτη. «Οι ειδικοί εκτιμούν πως με τα σημερινά δεδομένα τα τρόφιμα αρκούν για 12 δις ανθρώπους. Με τον εκτυπωτή αυτή η θεωρία αλλάζει, όπως αλλάζει και η αντίληψή μας για το τι θεωρούμε τρόφιμο».




tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου