Έφυγε ο παιδικός μας ήρωας: Έφυγε από τη ζωή ο mr. Spok


Έφυγε από τη ζωή ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων και πρωταγωνιστής της θρυλικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Independent.

O Leonard Nimoy έχασε τη ζωή του σε ηλικία 83 ετών και μετά από μάχη από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.


Όπως λέει το ίδιο ρεπορτάζ, ο αξέχαστος πρωταγωνιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του στην περιοχή του Λος Άντζελες. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει πριν από μήνες πως το κάπνισμα τον οδήγησε στη συγκεκριμένη ασθένεια και, μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.


Ο Nimoy που ήταν, σκηνοθέτης, τραγουδιστής, ποιητής και φωτογράφος. Γεννήθηκε στη Βοστόνη και ασχολήθηκε με την υποκριτική από νεαρή ηλικία.

Όταν αποφοίτησε από το Κολλέγιο της Βοστόνης συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική στο Pasadena Playhouse της Καλιφόρνια, ενώ ερμήνευσε τους πρώτους ρόλους του στην κινηματογραφική ταινία «Queen for a Day» (1951) και στην τηλεοπτική σειρά «Zombies of the Stratosphere» (1952), ενώ ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας «Kid Monk Baroni» (1952).

Το ευρύ κοινό τον γνώρισε, όπως προαναφέραμε, μέσα από την σειρά «Star Trek», όπου υποδυόταν έναν εξωγήινο, αξιωματούχο-συγκυβερνήτη του πληρώματος του φανταστικού διαστημόπλοιου «Enterprise». Ο ρόλος του χάρισε στον Nimoy τρεις τιμητικές υποψηφιότητες για βραβεία Emmy.


peoplegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου