Η παράσταση που πρωταγωνιστούν Αποστολάκης – Πλάκα τελείωσε πριν της ώρας της! Η συνέχεια στο δικαστήριο…


Πόλεμος θεατρικών επιχειρηματιών έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το έργο «Δεν πετάω, δεν πετάω», το οποίο κατέβηκε μόλις μία μέρα μετά την πρεμιέρα του.
Αποτέλεσμα; Οι συντελεστές να μείνουν…επί ξύλου κρεμάμενοι εν μέσω της θερινής σεζόν, αφού όλοι οι θίασοι έχουν «κλείσει» κι έχουν αρχίσει είτε τις περιοδείες είτε τις παραστάσεις στην πρωτεύουσα.
Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου με πρωταγωνιστές τους Κώστα Αποστολάκη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύτο Πούλη, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρο Σπαντίδα και Νίκη Λάμη έκανε πρεμιέρα την περασμένη Πέμπτη, 3 Ιουλίου, στο θέατρο Αθηνά, με θερμή υποδοχή από το κοινό. Μία μέρα μετά όμως, έφτασε στα χέρια των θεατρικών επιχειρηματιών Δημήτρη και Θοδωρή Μαροσούλη εξώδικο από τη ΣΟΠΕ (Εταιρεία Προστασίας Πνευματικού Δικαιώματος), με το οποίο τους ζητούσαν να κατεβάσουν το έργο, κάτι που συνέβη και μάλιστα με εισαγγελική παρέμβαση. Οι καλλιτέχνες και οι συνεργάτες ενημερώθηκαν ότι η παράσταση της Παρασκεύης δε θα γινόταν, αφού υπήρχε πρόβλημα σε ότι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, κάποιος άλλος επιχειρηματίας είχε προλάβει να τα κατοχυρώσει για λογαριασμό του τα πνευματικά δικαιώματα του έργου, ωστόσο αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το timing που επέλεξε για να ζητήσει από τον ανταγωνιστή του να τερματίσει τις παραστάσεις.
Οι «κακές γλώσσες» θέλουν πίσω απ’όλη αυτή την ιστορία να κρύβεται μια κόντρα, η οποία μάλιστα έχει βάλει ήδη τέλος σε μια φιλία. Μέσα στις επόμενες ώρες πάντως αναμένεται να ενημερωθούν ηθοποιοί και συντελεστές (σε όλα τα πόστα) αν τελικά η παράσταση θα κατέβει οριστικά ή αν θα βρεθεί κάποια λύση προκειμένου να μη μείνουν ξεκρέμαστοι τόσοι εργαζόμενοι.



Πηγή:govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου