Sex & the City: Η Διακόσμηση των 4 Διαμερισμάτων των Πρωταγωνιστριών της πιο Δημοφιλούς Τηλεοπτικής Σειράς


Ο διάσημος σχεδιαστής παραγωγής Jeremy Conway είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα υπέροχα σπίτια των 4 πρωταγωνιστριών της δημοφιλούς σειράς και των ταινιών Sex & the City.
O Conway σχεδίασε όλα τα διαμερίσματα και τα διακόσμησε μοναδικά με ένα στιλ αρκετά μπροστά για την εποχή που παίχτηκε η σειρά αλλά και οι ταινίες.

«Είχαμε συγκεκριμένες εικόνες στο μυαλό μας που χτίσαμε γύρω από κάθε χαρακτήρα και μετά έπρεπε να βγούμε λίγο από αυτό και να φτιάξουμε έναν πιο μοντέρνο και ταυτόχρονα συμπαγή χώρο. Επικεντρωθήκαμε περισσότερο στα αληθινά υλικά στα διαμερίσματα, βάλαμε όμορφες ταπετσαρίες, ακριβώς τις λεπτομέρειες και τις υφές που θα περίμενε κανείς να δει», αποκάλυψε ο Conway στην Cassandra Green από το Vogue Living.

Οι 4 γυναίκες έκαναν πολλά από τα γυρίσματά τους στα 4 διαμερίσματά τους αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Στη δεύτερη ταινία επισκέπτονται το Abu Dhabi ενώ στον τελευταίο κύκλο της σειράς η Carrie μετακομίζει για λίγο καιρό στο Παρίσι.

O Conway αναφέρει πως όταν τελείωσαν οι 6 κύκλοι της σειράς κατά λάθος έχασαν όλα τα σχέδια από το διαμέρισμα της Carrie καθώς υπήρξε ένα κενό τεσσάρων χρόνων από τη στιγμή που τελείωσε η σειρά μέχρι τη στιγμή που γυρίστηκε η πρώτη ταινία.

«Έπρεπε να αναδημιουργήσουμε το διαμέρισμα της Carrie ξανά. Ήρθαν στο πλατό άτομα που είχαν εργαστεί στο show αρχικά. Αυτοί θυμήθηκαν μικρά πράγματα που εμείς ίσως να μην είχαμε θυμηθεί.

Sneak peak από το διαμέρισμα της Carrie στο Manhattan.

Το διαμέρισμα της Carrie στο Upper East Side

Στο διαμέρισμα της Carrie πάντα επικρατούσε μια χαριτωμένη ακαταστασία, άκρως δικαιολογημένη για μια 30 + γυναίκα που ζούσε στη Νέα Υόρκη, είχε μια τεράστια λατρεία για τη μόδα, τα ρούχα και τα παπούτσια και ήταν μια αρκετά γνωστή editor.

Η ίδια είχε αποκαλύψει σε ένα από τα επεισόδια της σειράς πως το πρώτο πράγμα που αγόρασε όταν πήγε στη Νέα Υόρκη ήταν η αμερικάνικη Vogue. Μάλιστα η Carrie είχε τονίσει πως ακόμα και αν δεν είχε λεφτά για φαγητό ποτέ δεν παρέλειπε να αγοράσει την αγαπημένη της βίβλο της μόδας. Αυτό από μόνο του δικαιολογεί τα ράφια πίσω από το κρεβάτι της με τα αμέτρητα περιοδικά και βιβλία μόδας.

Στο σπίτι της Carrie υπάρχουν στοίβες από τα αγαπημένα της περιοδικά.

Χρώμα Το δωμάτιο της Carrie ήταν διακοσμημένο σε φυσικούς τόνους με κυρίαρχα χρώματα το μπεζ, το γκρι, το παλ μοβ και το παλ πράσινο. Ένα πορτοκαλί χαλάκι με σχέδια σε γήινους τόνους έδινε λίγο χρώμα στον χώρο. Μπορεί το υπνοδωμάτιο-καθιστικό της Carrie να μην είχε έντονα χρώματα αλλά η πρωταγωνίστρια πάντα φρόντιζε να το φωτίζει με τις έντονες αποχρώσεις ρούχων και παπουτσιών που επέλεγε συνήθως να φορέσει.

Το πορτοκαλί χαλάκι δίνει χρώμα στον χώρο.

Φωτισμός Η Carrie δεν ήταν ιδιαίτερα ρομαντικός χαρακτήρας αν και μέσα της υπήρχε πάντα μια πάλη ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. Το σπίτι της, όμως, είχε αρκετά ρομαντικό φωτισμό καθώς πάντα ήταν πιο σκοτεινό με μερικές λάμπες να φωτίζουν απαλά διάφορες γωνίες του διαμερίσματος. Άλλωστε η Carrie παρόλο που ήταν συγγραφέας προτιμούσε να γράφει στο μισοσκόταδο του κρεβατιού της ή στην αγαπημένη της θέση του σπιτιού, στο μικρό παράθυρο που βρισκόταν ανάμεσα στο καθιστικό και στο κρεβάτι της.

Η Carrie ήταν η μόνη από τις 4 πρωταγωνίστριες που αρνήθηκε να γυρίσει σκηνή που θα τη δείχνει γυμνή.

Διακόσμηση Μπορεί να μην το είχαμε παρατηρήσει τότε, αλλά βλέποντας τις εικόνες τώρα βλέπουμε πως η Carrie «είχε διακοσμήσει» το σπίτι της με αρκετά καδράκια με πιο αφηρημένα έργα. Άλλωστε και στη σειρά η super στιλάτη πρωταγωνίστρια είχε πάει σε πολλές εκθέσεις έργων τέχνης καθώς πίστευε πως μόδα και τέχνη είναι δύο κόσμοι που συναντιούνται συχνά. Η Carrie είχε κάποια καδράκια στον τοίχο της αλλά και αρκετά κάδρα στηριγμένα πάνω σε ένα ξύλινο έπιπλο, ένα τρεντ που κυριαρχεί και τώρα στη διακόσμηση.

Το υπέροχο αυτό έπιπλο είναι από τον Μεσαίωνα.

Ντουλάπα Δεν υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη που να μην έχει ζηλέψει τη συγκεκριμένη ντουλάπα! Τα υπέροχα φορέματα της Carrie από οίκους όπως Chanel, Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Dior, Dolce & Gabbana, Oscar de la Renta δέσποζαν σε αυτήν την ντουλάπα σε πρώτο πλάνο ενώ τα παπούτσια της από οίκους όπως Manolo Blahnik, Dior, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo και Valentino ήταν πάντα τακτοποιημένα μέσα στα κουτιά τους με απόλυτη προσοχή και (σχεδόν) θρησκευτική ευλάβεια.

Η αξιοζήλευτη ντουλάπα της Carrie!


Όταν γυριζόταν η σειρά η Carrie φόραγε τακούνια 18 ώρες την ημέρα!

Στην πρώτη ταινία Sex & the City η Carrie και ο Mr. Big μετακομίζουν σε νέο διαμέρισμα. Σας μεταφέρουμε ένα μικρό sneak peak από το υπνοδωμάτιό τους, που είναι πολύ πιο μεγαλοπρεπές, εντυπωσιακό και μοντέρνο από αυτό της Carrie.

Το υπνοδωμάτιο της Carrie και του Mr. Big!

Το διαμέρισμα που έμενε η Carrie Bradshaw στη σειρά, πουλήθηκε στην πραγματικότητα κοντά στα 9 εκατομμύρια.


Το διαμέρισμα της Charlotte στο Upper East Side

Αυτό ήταν το διαμέρισμα στο οποίο έμεινε η Charlotte με τον πρώτο της άντρα και το διαμέρισμα που στη συνέχεια διεκδίκησε, απέκτησε και επαναδιακόσμησε μετά το διαζύγιό της.

Χρώμα Οι γήινοι τόνοι ήταν μάλλον οι αγαπημένοι του Conway καθώς ο γνωστός σχεδιαστής παραγωγής δεν ήθελε σίγουρα η προσοχή να ξεφεύγει από τις πρωταγωνίστριες και να πηγαίνει στα διαμερίσματα. Στο σαλόνι της Charlotte το μπεζ ήταν το κυρίαρχο χρώμα, ενώ ο ένας τοίχος είχε ντυθεί με διακριτική ταπετσαρία.

Το υπέροχο σαλόνι της Charlotte όπου έζησε ως παντρεμένη με τον πρώτο της άνδρα αλλά και ως single.


Τραπεζαρία Η τραπεζαρία ήταν επίσης σε μίνιμαλ γραμμές και τόνους, ενώ στους τοίχους είχε τοποθετηθεί μια πουά (επίσης διακριτική) ταπετσαρία. Η Charlotte είχε διακοσμήσει το σπίτι της (σύμφωνα με το σενάριο) μόνη της και μάλιστα είχε φωτογραφηθεί για γνωστό περιοδικό της Αμερικής.

Η εντυπωσιακή τραπεζαρία ήταν σε γήινους τόνους, με βαριές κουρτίνες και κλασικά έπιπλα.

Το ξύλο ήταν ένα πολύ έντονο στοιχείο σε όλο το σπίτι και επειδή ήταν αρκετά σκουρόχρωμο και πιο κλασικό, οι διακοσμητές φρόντισαν να το «σπάσουν» βάζοντας κάποια πιο μοντέρνα αλλά και μερικά vintage έπιπλα. Μέσα από το σπίτι της Charlotte βλέπουμε έντονα αυτό που αναφέρει ο Conway στο Vogue Living, πως κάθε σπίτι αποκαλύπτει χαρακτηριστικά της κάθε πρωταγωνίστριας. Η Charlotte ήταν η πιο ρομαντική και πιο παραδοσιακή από τις άλλες 3 γυναίκες και αυτό αποτυπώνεται και στο σπίτι της.

Το ξύλο είναι το κυρίαρχο υλικό του σπιτιού.

Ο ρομαντικός φωτισμός και τα φρέσκα λουλούδια είναι δύο χαρακτηριστικά αρκετά έντονα μέσα στο σπίτι της Charlotte. Αυτά σε συνδυασμό με τη φλοράλ ταπετσαρία και τα vintage διακοσμητικά δίνουν ακόμα πιο ρομαντικό ύφος σε όλους τους χώρους.

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά! Ένα βάζο με λουλούδια, ένα vintage φωτιστικό και μια φλοράλ ταπετσαρία ολοκληρώνουν το σκηνικό της διακόσμησης.


Το διαμέρισμα της Charlotte στο Park Avenue που μετακομίζει λίγο πριν τον γάμο της είναι τελείως διαφορετικό από το παραπάνω. Η Charlotte πλέον έχει βρει την ευτυχία και αυτό αποτυπώνεται και στο σπίτι της. Το λευκό είναι το κυριαρχο χρώμα, αν και το ροζ είναι μια απόχρωση που κυριαρχεί στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Το διαμέρισμα της Charlotte μετά τον δεύτερο γάμο της ήταν πολύ πιο φωτεινό!

Το διαμέρισμα της Samantha στο Meatpacking District

Μπορεί κάθε διαμέρισμα των πρωταγωνιστριών να έχει στοιχεία από τις προσωπικότητές τους αλλά το γεγονός πως και τα 4 διαμερίσματα σχεδιάστηκαν από τον ίδιο άνθρωπο είναι εμφανές.
Υπνοδωμάτιο Τα κόκκινα σκεπάσματα και σεντόνια ήταν χαρακτηριστικό στοιχείο του κρεβατιού της Samantha. Άλλωστε όλη η ζωή και προσωπικτότητα της Samantha κινούνταν γύρω από το σεξ.

Το κόκκινο κρεβάτι της Samantha! Το αγαπημένο της μέρος του σπιτιού..

Το υπνοδωμάτιο της Samantha επικοινωνούσε με την κουζίνα και οι δύο αυτοί χώροι χωρίζονταν μεταξύ τους από τον θαλασσί πάγκο της κουζίνας. Το μπεζ και το λευκό ήταν τα δύο κυρίαρχα χρώματα στον χώρο, παρόλο που το μάτι μας πέφτει συνέχεια στο κατακόκκινο κρεβάτι της δυναμικής και εκρηκτικής Samantha.

Αυτή η θαλασσί απόχρωση είναι υπέροχη.

Η ατάκα της Samantha «Είμαι μια try-sexual, γιατί δοκιμάζω τα πάντα μια φορά» έμεινε στην ιστορία.

Τζάκι Αν και δεν είχαμε δει σε κανένα επισόδειο το τζάκι της Samantha σε λειτουργία, ωστόσο ο Conway προσπάθησε να το αναδείξει βάζοντας πολλά κόκκινα κεράκια πάνω από αυτό.

Το τζάκι ήταν διακοσμημένο με κατακόκκινα κεράκια.

Άλλη μια κλασική ατάκα της Samantha που έμεινε στην ιστορία του Sex and the City: «Σε αγαπάω...αλλά με αγαπάω περισσότερο. Και είμαι σε αυτή τη σχέση με τον εαυτό μου 49 χρόνια και αυτή η σχέση είναι αυτή που πρέπει να δουλέψω».

Το κρεβάτι της Samantha ήταν σχεδόν πάντα στρωμένο με κόκκινα σκεπάσματα.


Το διαμέρισμα της Miranda στο Upper West Side

Η Miranda ήταν η πιο λογική από όλες τις πρωταγωνίστριες αλλά και η πιο κυνική. Δεν της άρεσαν οι περίπλοκες καταστάσεις και προτιμούσε να ξεκαθαρίζει τα πράγματα πάντα σύμφωνα με τη λογική της. Ήταν άλλωστε και δικηγόρος. Η Miranda αρχικά έμενε στη Νέα Υόρκη αλλά προς το τέλος της σειράς (στην τελευταία σεζόν) μετακόμισε στο Μπρούκλιν.

Το γραφείο της Miranda ήταν πάντα γεμάτο με χοντρά δικηγορικά βιβλία.

Το σπίτι της στη Νέα Υόρκη ήταν σε γήινους τόνους με κυρίαρχα χρώματα το μπεζ και το καφέ. Η όλη διακόσμηση του σπιτιού ήταν πιο σοβαρή, με έπιπλα σε κλασικές γραμμές αλλά και όμορφες στιλάτες διακοσμητικές πινελιές.

Το ψηλοτάβανο σαλόνι της Miranda.

Κουζίνα Η Miranda ήταν η μόνη από τις 4 πρωταγωνίστριες που αντιμετώπισε σε κάποιες από της σεζόν πρόβλημα με τα κιλά της. Λίγο μετά την εγκυμοσύνη της, η ηθοποιός πέρασε αρκετά βράδια στην κουζίνα της τρώγοντας διάφορες λιχουδιές ή καθισμένη στον καναπέ του σαλονιού της και καταβροχθίζοντας το αγαπημένο της γεύμα από το κινέζικο εστιατόριο της γειτονιάς της. Στην κουζίνα επικρατεί αρκετό χρώμα παρόλο που τα ντουλάπια είναι βαμμένα σε ένα κλασικό μπεζ χρώμα. Ο μοβ πάγκος και η πολύχρωμη πλάτη (καθρέφτης) της κουζίνας δίνουν στιλ και ζωντάνια σε όλο τον χώρο.

Η πολύχρωμη κουζίνα της Miranda! Σε αυτόν τον χώρο διαδραματίστηκε η κλασική σκηνή με το τεράστιο cookies που της έκανε δώρο ο φίλος της και έγραφε πάνω τη λέξη Σ'αγαπώ.

Υπνοδωμάτιο Η Miranda είναι ίσως η μόνη από τις πρωταγωνίστριες που δεν υποφέρει τόσο πολύ στις σχέσεις της. Βρίσκει από νωρίς τον άνδρα της ζωής της (παρόλο που δεν το αντιλαμβάνεται εύκολα) και είναι συνήθως πιο ήρεμη συναισθηματικά λόγω του τρόπου που σκέφτεται. Το υπνοδωμάτιό της είναι διακοσμημένο σε γήινους τόνους και με μοντέρνα και στιλάτα έπιπλα.

Το υπνοδωμάτιο της Miranda ήταν διακοσμημένο σε γήινους τόνους.

Πηγή Φωτογραφιών: Vogue Living

http://spirossoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου