14χρονος αυτιστικός με δείκτη ευφυίας υψηλότερο του Αϊνστάιν! Θέμα χρόνου το Νόμπελ, λένε οι καθηγητές του



Με δείκτη ευφυίας υψηλότερο του Αϊνστάιν, ο Τζέικομπ Μπαρνέτ, ο οποίος διαγνώσθηκε σε ηλικία δύο ετών με αυτισμό,
όχι μόνο έμαθε να διαβάζει αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους γιατρούς, αλλά πλέον διαπρέπει στον τομέα της κβαντικής φυσικής.

Σε ηλικία δύο ετών, ο Τζέικομπ διεγνώσθη με αυτισμό σοβαρής μορφής. Τότε οι γιατροί είχαν ενημερώσει την μητέρα του για την ασθένεια του γιου της .

Όπως αναφέρει το BBC, ο 14χρονος σήμερα Τζέικομπ κάνει το μάστερ του στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) και , σύμφωνα με τους καθηγητές του, είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής. Για τα διεθνή ΜΜΕ, είναι θέμα χρόνου να τεθεί υποψήφιος για Νόμπελ.

Επιπλέον, ο Τζέικομπ διευθύνει την δική του φιλανθρωπική οργάνωση, με τίτλο «Jacob's Place», και στόχο έχει να ενημερώσει το κοινό για τον αυτισμό αλλά και να καταρρίψει τους σχετικούς μύθους.
 
Αφορμή για την δημοσιότητα που απολαμβάνει αυτή την στιγμή ο Τζείκομπ αποτελεί το βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες» (κυκλοφορεί σε ένα μήνα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός) που έγραψε η μητέρα του για να καταθέσει την συγκλονιστική μαρτυρία της και να διηγηθεί πώς βοήθησε το παιδί της να καλλιεργήσει την ασύλληπτη ιδιοφυΐα του.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου