Σκούριες : Πυροβόλησαν αστυνομικούς



Οι εργασίες υλοτομίας στο δάσος Κάκκαβος στη Χαλκιδική πυροδότησαν νέα ένταση στην περιοχή ανάμεσα σε κατοίκους και στις αστυνομικές δυνάμεις.
Την Κυριακή σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με έναν ένοπλο διαδηλωτή να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Το αποτέλεσμα ήταν επτά αστυνομικοί να τραυματιστούν από τα σκάγια, ένας από τους οποίους φέρει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και τρεις διαδηλωτές. Οι κάτοικοι πάντως κατήγγειλαν ως προβοκάτσια το γεγονός ότι πυροβολήθηκαν οι αστυνομικοί.

 Υπενθυμίζεται πως περίπου 300 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη θέση Λάκκος Καρατζά στο δάσος Κάκκαβος, προκειμένου να εμποδίσουν τις εργασίες που έχει αρχίσει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούσαν την περιοχή εκσφενδονίζοντας πέτρες, βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον τους. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και από τη σύρραξη που ακολούθησε τραυματίστηκαν μία διαδηλώτρια και επτά αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Από αυτούς, οι τέσσερις χτυπήθηκαν με κυνηγετική καραμπίνα, ο ένας μάλιστα σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο 424, χωρίς ακόμα να έχει ταυτοποιηθεί εάν τα σκάγια προήλθαν από το ίδιο όπλο.

Στον εισαγγελέα Πολυγύρου οδηγούνται εντός της ημέρας οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι διαδηλώτριες στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και απωθήθηκαν από αστυνομικούς.


Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Οι τρεις γυναίκες κατηγορούνται για αντίσταση και εξύβριση.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.


iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου